Ojdå...

Jag ber om ursäkt för att min blogg har dampat loss heelt och hållet och lagt upp Vegas-inlägget typ 35 miljoner gånger... Genom 10 delstater har jag nu letat hamburgare för att stilla mina cravings. Men jag är inte riktigt nöjd än. Fast hamburgerhak, det har dom. Överallt! Wendy's, Denny's, Jack in the box, McDonalds, Burger King, Ihop, KFS, Dickey's med mera, med mera. Jag ska nog börja äta sallad istället!


Californien!

Nu är vi i Los Angeles! Det känns riktigt härligt att vara vid kusten :) först och främst sjönk värmen typ 20 grader och sen är det jättehärlig stämning här mer surfare, longboardåkare och roliga butiker. Igår var vi vid Santa Monica pier och såg en hund ta fart och åka skateboard helt själv. Haha Igår var vi på nöjesfältet Six Flags. Dom hade helt sjuka rollercoasters! Det är nog första gången någonsin jag har, helt okontrollerat, skrikit rakt ut i en bergochdal-bana :P Idag blir det Hollywoodskylten och Walk Of Fame.


Vegas baby!

Jag har nu åkt igenom 9 delstater. Igår såg vi Grand Canyon. Det var väldigt stort och väldigt vackert. Men väldigt förutsägbart. Vi har nu sovit en natt i Las Vegas. Ojoj, i gårdagens natt öpnnade sig plötsligt, mitt ute i öknen, en stad i miljoner ljus i alla färger. Dom blinkande neonskyltarna blev allt större och i det takt med hotellen. Ett av dem hade sin egen bergochdal-bana som tuffade ut genom lobbyn. I 40-gradig värme har vi idag både sett Eiffeltornet och Venedig. Ett av hotellen hade nämligen byggt en flod inomhus där sjungande män i blåvit-rutiga tröjor kom paddlandes i gondoler. Jag har även sett levande flamingos idag! Vårt hotell har ett eget casino där vi redan lyckats gå vilse och allt är 10 gånger mer extremt än vad man kunde föreställa sig. :)


Aspen

Efter att Marta nu har klagat i två veckor på att det har varit för bra väder har Thunderstormarna förföljt och överraskat oss varje dag. Tydligen är det eftermiddagsrutin varje dag i Aspen. Plötsliga stormar och skyfall med blixtar och dunder som om hela helvetet brakat lös! Igår körde vi en jättehäftig väg upp för ett berg som kantades med vilda, livsfarliga, gräsätande djur. Har nog aldrig kört på ett så slingrig väg. Colorado är nog den vackraste staten hittils. I bara shorts och linne insåg vi på toppen av berget att temperaturen på en dag hade sjunkit från 25/30 till 11 grader! Kallt. Skönt. Mitt mycket stolta inköp idag var ett par fivefinger-skor! Med denhär hightecprylarna kommer jag pinna på som en riktig maratonlöpare och jag kommer bli den mest vältränade i hela världen utan att lyfta så mycket som ett långfinger. Eller så är dom bara riktigt sköna. God natt!


Uppe i Rocky Mountains

Nu har vi kommit in i nationalparken Yellowstone :) hela dagen åkte vi runt och kollade på häftig natur, geyisrar, och djur. När vi såg vår första buffel blev vi överlyckliga. Men några kurvor senare hamnade vi mitt i en buffalohjord! det blev kaos i trafiken för dom ställde sig mitt på vägen och tuggade gräs. Så då fick vi se dom på riktigt nära håll. Vi har ni hamnat i Riverstone. En riktig HillBillie-håla! Haha. Igår var det stor uppståndelse på byn då alla hade parkerat sina finaste bilar längsmed huvudgatan och dom hade däckbtännartävling med invånarna jublandes jämte. Nu är klockan 06.15 och sittandes på ett äkta, amerikanskt, sunkigt motell i soluppgången väntar jag på massa luftballonger som tydligen ska stiga mot skyn snart!


McDonalds i South Dakota

Igår åkte vi bara en himla massa bil. Men jag köpte ett nytt objektiv till kameran på vägen! :D ett fast 30 mm, 1.4! Perfekt :) Marta och Robin frågade några locals vad som var värt att se här i Sioux Falls där vi är nu. Då sa dom: nothing, just ger the Fuck out of here... Så det är precis vad vi gör! Kommer åka igenom lite fina nationalparker och nästa stopp är Rapid City och Mount Rushmore. Det är där presidenthuvudena är inristade i berget! Kommer bli coolt :)


Frukost som man blir glad av! ;)

Åt flingor i alla regnbågens färger. Igår lämnade vi Chicago och var framme i Minneapolis 8 timmar senare. Chicago var en häftig stad med alla sina skyskrapor och det klarblå vattnet i Lake Michigan. Gula skolbussar finns på riktigt. Röda brandposter står över allt. Det känns lite som att vara med i en film! På innerstate-vägen igår körde vi över en bensindunk som fastnade under bilen. Trodde vi fick punktering! I regnet lyckades vi till slut peta bort den med en longboard. Efter en månad med extrem värmebölja drog Marta upp gardinerna och utbrast "kan det aldrig vara dåligt väder i dethär landet!?" det fick hon minsann igen när det drog in en åskskur utan dess like så man knappt såg vägen. Idag har vi varit på Mall Of America, USAs största shoppingcenter! I mitten hade dom bergochdalbanor, inomhus! Vi gick där hela dagen. Och åt frozen yoghurt gjorde vi. Man fick ta själv och välja smak och alla möjliga sorters topping! Från färska bär till kakdeg till gummibjörnar. Sjukt gött! Det går jättejättedåligt att lägga upp bilder här så ni kan gärna kolla in min instagram istället! : Marikalouises


Framme!

Nu är jag framme i Chicago! Det var himla nära att jag fick bo på hotell i Helsingfors helt ensam inatt, för planet var dubbelbokat! När någon ler lite extra mot en och säger "kan du ställa dig åt sidan och vänta lite" då är det aldrig bra! Men nu har jag äntligen hittat Marta och Robin så imorgon blir det shopping! Tror jag lägger upp mest tattarbilder med mobilen nu och från systemkameran när jag får chansen eller när jag kommer hem!


USA imorgon!

Ja imorgon bär det äntligen av till USA! :D
Det kommer bli en episk roadtrip, från Chicago, längs med Rocky Mountains,
ner till New Mexico, upp en bit till Grand Canyon, via Las Vegas, till Los Angeles,
utmed kusten upp till San Fransisco! Typ :P
Jag har knappt packat med mig någonting utan ska köpa allt där ;)
Det jag ororar mig över är hur fasen jag ska hitta Mata och Robin mitt i Chicago!
 
Det har varit väldigt dålig uppdatering här på bloggen, och det beror dels på att monilappen
inte fungerar och för att jag haft så mycket att göra!
Förra veckan var jag och min kusin Sandra på Peace & Love. Vi spontanköpte biljetter
en vecka innan festivalen började och det blev episkt! Helt klockren vecka men massa härliga
människor och bra musik.
Sen mellanlandade jag hemma en natt och åkte sedan som ledare på scoutkonfirmationslägret
utanför Karlsborg där jag själv var som 15-åring. Också en helt underbar vecka! Riktigt härliga ungdomar
och det var jag och tre killar i ledningen. Man kan väll säga att jag blev rå-mobbad. Men kul hade vi.
It's so fluffy I'm gonna die!!

Ska försöka uppdatera här på bloggen under USA-vistelsen! Ha det bra!
Pepp pepp pepp pepp pepp!!!

RSS 2.0