Hade kul när jag satt i bilen hela dagen


Finväder

Släppte ut kattungarna idag :) väldigt mycket spännande att titta på, typ fåglar och gräs.
Ute är det 21 grader! Lite skillnad om man jämför med 4 grader i Åre. Älskar våren!


Home

Västergötland, Vår, Vitsippor, Vänner, Värme!

Nu är jag hemma :) det tar på krafterna att köra 80 mil men det gick bra. Stesse och Oskar skulle till Jönköping så jag kunde ha följe med dom nästan hela vägen.

I lördags var det stor 30-års fest för Svante i Halmstad! Hoppas han blev glad för presenten han fick av mig. En 30-skylt som Rebecka och stesse hjälpte mig att skruva ner mitt i natten! Haha. Det var sjukt kul.
På något vis hamnade vi lite halvt frivilligt som serveringspersonal under kvällen men det var riktig trevligt ;) efter maten blev det kareoke och mingel hela kvällen lång!
Och vi hittade en citertapp..

Lånar stesses bild på skylten ;)


Rolig kväll!

Nu kör vi sista musikquizet på Timmerstugan! Okej, vi vinner nog ingen resa till Frankrike, men vi hade kul ändå! ;)


Packar

Då var det dags att flytta igen. In hos min kompis Rebecka :) Det blir tredje stället jag bor på sen jag flyttade hit i december. Hehe. Två av mina roomies här på skolan har redan åkt hem och Daniel flyttar ut på torsdag. Det hade varit tråkigt att bo kvar själv så nu är det dags att rafsa ihop alla grejer igen. Många åker hem nu när säsongen är slut. Det är riktigt sorgligt att säga hej då till alla. Åre är ett fantastiskt ställe att bo på, med många riktigt härliga och coola människor. Alla är sociala och trevliga med energi att hitta på roliga saker hela tiden. Har haft det riktigt bra! Men säsongen tar slut rätt som det är.
En vacker dag ska jag slå mig ner någonstans. Hitta mig en finer lägenhet och stanna kvar på samma ställe med samma människor. Men det dröjer nog ett tag! Haha.

Här har vi en bild på Daniel som får sammanfatta vår tid här i kollektivet ;)


?

Jag har tappat bort mina nya jeans!
Hur tappar man bort ett par jeans??
Hur?

IQ

Igår var tredje dagen jag vikarierade på förskola/fritids.
En 6-åring lärde mig att spela schack. Och han var bättre än mig...
Detta känns inte bra.

Jobbade sista dagen på Hyrskidan idag!
Så måste hitta mig ett annat jobb här uppe tills
jag åker hem i början/mitten på juni. Tänkte kolla
runt lite. Vikarie är rätt najjs :) Får spela fotboll, 
dribbla av ungarna, pyssla, leka. Det kan jag leva med. haha
Ska bara lära mig spela schack!


Resten av mitt liv

Har haft en riktigt trevlig kväll med goa människor och bra film. Kollade på skidfilm; Being There, och snowboardfilm; That's it, That's all. Being There är riktigt bra! Det är så vackert! Mycket är filmat längs Norges kust och man blir så inspirerad! Har varit inne mycket på varma länder och surfing, men en sån här kväll gör att man vill åka lagg och bräda varje dag resten av sitt liv! Åh, det värker i hjärtat av att inte kunna vara där just nu! Bra med lite ny energi. Så nu blir det jobba i Norge i höst och efter det resa resa resa! :)


livsnjutarkväll

Här kommer bilderna från när jag, Samuel, Louise, Daniel och Robin var och grillade vid Helgesjön :)


Åreskutan :)


Louise :)





Samuel :)



Robin :)








Daniel :) Täljde pinnar till korvgrillningen.








Karriär

Idag har jag varit och sökt jobb på pizzerian i Järpen. Wohooo! Klättrar uppåt i näringskedjan!


Kalasbra

Igår var det födelsedagsfest hos Astri. Massa folk. Massa tårta. Och massa kanelbullar. Hon fick nämligrn en hel låda kanelbullar stora som dasslock! Jag var snäll och offrade mig med att hjälpa henne äta några. Riktigt trevlig kväll som avslutades med dans på Dippan. Vi kommer in där gratis vilket alltid gör det hela lite roligare ;)

Idag vräker snön ner. Förstår ingenting! Strålande sol och barmark härom dagen och nu snart 2 dm snö på marken :)


Brunch

Har varit och ätit brunch på Åre bageri. Det var premiär för mig och oj va mätta vi blev! Försökte utveckla den bästa taktiken för att kunna äta så mycket som möjligt. Haha.
Det var allt från Caesarsallad till sillsallad till lax till american pannkakes till tårta och smoothie. Helt klart värt ett besök! Det var jättegott :)
Och väldigt trevligt sällskap. Tills Robin och Samuel började jämföra och diskutera blodådror...


Vilken dag!

Det är nog nästan första gången på hela säsongen som det har varit strålande sol hela dagen :)
Började med att jag och Louise testade skikart, för totalskidskolan hade prova på-dag. Det är som en halvt liggande stol med fyra skidor som man kan styra själv. Det bar himla roligt att prova! Vi testade till och med att raila, haha.

Efter det gick jag och Louise upp till toppen. Tog några välbehövliga solpauser på vägen och väl uppe käkade vi våffla med hjortronsylt i toppstugan. Gillar inte ens hjortron.. Men är man i jämtland, på toppen av åreskutan, då ska man bannemig äta hjortron ;)
Sen åkte vi off pist ner till Huså på andra sidan berget! :) en tur som en guide visade mig förra året. Så himla underbart! Lätt en av de bästa dagarna på säsongen. Utsikten är helt fantastisk och åkningen var härlig. Men det är inte själva åkningen som gör det mesta utan helhetsintrycket :)
Så vi åkte ner till Huså, åt lunch där och sen åkte vi skoter-släde tillbaka. Så nöjd med dagen! :)

På kvällen har vi varit och grillat vid Helgesjön. Bilder kommer! Satt där vid elden på stranden och kollade ut över sjön och solnedgången. Man ser hela Åreskutan. Ja vilken dag. Den kunde inte ha varit bättre på något vis!


Disarm me with your smile.


Dagens utsikt

Välkomnar våren från balkongen :)
Underbart!


Pannkakor och mjölk med Marta! :)

Vi tar igen oss efter gårdagens bravader.


Musikquiz!

Timmerstugan igår. Helt klart i topp, ett av de roligaste quizen hittills! :) Det var Coronakväll, så vi beställde in hinkar med öl, kylda med snö. Och vi fick sombreros! ;) vilken lycka. Haha. Det hela slutade med mycket skratt, låtsasmustasher och snöbollskrig inomhus. Vi kom 5a :)


Sol, Slask och Svett!

Har gått från genomskinligt likblek till grisrosa. Nästan..
Äntligen har solen lyst på oss! Var i backen idag med Stesse och Oskar. Det var riktigt härligt på förmiddagen :) Vi chillade mest men det blev ett offpist-åk också ner i Östra ravin. Mjuk och skön snö! Har verkligen längtat efter vårskidåkningen :)

Ikväll blir det musikquiz igen på Timmerstugan!


Dagens konstaterande:

Om du vill vara lite självdestruktiv, epilera armhålorna!

Igår blev det en sväng på gymmet och efter det bubbelpool på hotell Continental Inn. Får fri tillgång till det eftersom vi har en skiduthyrning vid hotellet. Älska förmåner! ;)


porträtt

Det var perfekt ljus ute idag för fotografering :)
Tunt molntäcke, alltså inte direkt solljus och inte för mörkt.




























Härlig stämning

En mamma kom fram till mig på hyran och sa: Skiduthyrningar, det tar fan fram det värsta i folk! Hahaha. Tack så mycket och ha en trevlig dag.

Igår fick jag provåka mina nya skidor! Och dom var helt fantastiska! :D jag är så jumlans nöjd. Så imorgon ska vi till backen och pumpa puder! Den 9e april. Det trodde jag aldrig :) himmelskt :)
Stackars er som bara får lyssna på tjöt som snö i alla dess former hela tiden. Men misströsta ej, snart är säsongen slut. Då ska jag hitta något annat vettigt att skriva om.


JOI

Man kan inte annat än älska Åre!
Är och kollar på Jon Olsson Invetational, en grym Big Air-tävling med några av världens bästa åkare :)


Hoppsan, blev lite hungrig.


Känns som om jag håller på och handlar till ett stort barnkalas!

Ikväll blir det marängswissparty! :D


T-shirten


Stand By Me

Köpte en t-shirt idag på Mountain Recycle :) det är en second hand-butik med massa skidkläder, pjäxor, skidkläder och ja, lite allt möjligt. 80 spänn fick jag offra. Helt ok! ;) tänkte klippa om den till ett linne. Men har blivit osäker.. Får se hur det blir.
På bilden är det ett gäng killar från en film som jag tror heter Stand By Me. (för så står det på tröjan, haha) har sett den en gång för längesedan. Rätt bra har jag för mig. Handlar om ett gäng unga killar som bestämmer sig för att vandra längs järnvägen ut på nya äventyr. Sen hittar dom ett lik. Typ...
God natt! :)


Fick precis höra att jag såg ut som en utslagen säl när jag låg i soffan..

Tack.


Mot backen!

Försöker ignorera träningsverken som jag har i heela kroppen.
Hoppas ni har en fin dag!


Halleluja! Här kommer snöåterbäringen!

Det hade regnat nästan konstant i en månad. Men det har ni ju hört några gånger vid dethär laget. Nu har vädret äntligen vänt :) Då kommer det in en himla turist på jobbet... Och KLAGAR på vädret! Jämrar sig över att dom ju vill ha strålande sol och inte snö!
Ska man gråta eller ska man bara skrika rakt ut??
Det har i alla fall varit en fantastisk dag idag. Åkte på förmiddagen och trodde absolut inte jag skulle få se puder igen denhär säsongen. Men vi åkte offpist hela förmiddagen :) svävade fram bland träden i solsken blandat med snöfall. Jag fick klampa över en bäck på ett ställe med skidor och allt på, för hamnade på fel sida. Haha
Lycka!!


gapa, ät, ta en till, repitera.

Någon tog och ställde ett fat med snittar framför mig!
Va i hela friden då för! Jösses.
Nu har "jag ska bara ta en till" hakat upp sig och går på repeat.

Har jobbat idag, 8-19. Men efter det drog vi till lokalen.
Och jag satte bakåtvolt på studsmattan :D Fick inte riktigt till landningen
men jag kom runt och landade stående :) Nöjd!

Imorgon ska jag hänga med Rebecka och Stesse i backen :)
Trodde aldrig jag skulle få se puder i Åre igen men nu har
vädret äntligen vänt och Åre börjar vakna ur den djupa deprission
som legat över den regniga och blåsiga byn i en månad.

SNÖ <3

RSS 2.0